همانطور که میدانید امروزه در بخش های بسیار مختلفی از آسانسور ها استفاده میشود، به همین دلیل ما قصد داریم تا در این مقاله به انواع کاربری آسانسور ها رسیدگی کنیم.
هر آسانسور در هر مکانی با هدف خاصی ایجاد شده است.
هر کدام از آنها نیز دارای سیستم خاصی برای ارائه خدمت میباشند.
انواع کاربری آسانسور ها را میتوان به دسته بندی های زیر تقسیم نمود:
همانطور که از نام آن پیداست این نوع از آسانسور را برای طراحی و استفاده از منازل استفاده کرده اند، معمولا از این نوع آسانسور ها در دو حالت استفاده میشود.
معمولا افرادی که ویلا با خانه های لوکس دوبلکس و تریبلکس میسازند ترجیح میدهند تا در فضای خانه خود از یک آسانسور نیز استفاده کنند تا جابجایی بین طبقات برای آنها سهل و آسان گردد، این نوع از آسانسور ها معمولا فضای زیادی را اشغال نمیکند و مناسب برای جابجایی 2 تا 6 نفر به صورت همزمان میباشد.
به جز استفاده از این نوع آسانسور ها در خانه های لوکس، در برخی از مواقع ممکن است خانه هایی که دارای سازه ای نامتعارف هستند و در آنها آسانسور تعبیه نشده است، نیز نیاز به آسانسور پیدا کنند، در این شرایط نیز یکی از بهترین پیشنهادات آسانسور های هوم لیفت به شمار میآید.
از این نوع آسانسور ها در مجتمع های مسکونی استفاده میشود، تمرکز این نوع از آسانسور ها بر جابجایی افراد است و معمولا از 4 نفر تا 8 نفر ظرفیت را پشتیبانی میکنند، نکته مهمی که درباره این نوع از آسانسور ها باید ذکر کرد این است که اصلا مناسب جابجایی بار نیستند به همین دلیل است که در ساختمان های مسکونی تاکید میشود که اسباب و اثاثیه منزل را حدالمقدور با استفاده از آسانسور حمل نکنند.
یکی از ویژگی های این آسانسور ها این است که در انتخاب کابین و درب آن دست ما بسیار باز است و میتوانیم آسانسوری مطابق دیزاین ساختمان و دلخواد خود را داشته باشیم، زیرا در حال حاضر نمای ساختمان ها و آسانسور یک مجتمع تاثیر زیادی بر قیمت آن مجتمع دارد.
امروزه به دلیل مرتفع تر شدن برج های مسکونی معمولا در اکثر این برج ها آسانسور هایی مخصوص برای جابجایی وسایل طراحی شده است.
در حال حاضر تعداد مراکز تجاری موجود در دنیا رو به افزایش است و از این رو نیاز به آسانسور هایی با توان بالاتر که بتوانند افراد بیشتر و وسایل زیادی را جابهجا کنند بیش از پیش احساس میشود، همچنین با توجه به افزایش جمعیت در برخی کشور ها، ساخت و ساز برج های مرتفع نیز بیشتر از گذشته است، از این رو در این برج های مسکونی نیز باید از آسانسور های تجاری استفاده نمود، زیرا این آسانسور ها توانایی جابهجایی افراد بیشتری را داشته و به سرعت خراب نمیشوند.
از دیگر انواع کاربری آسانسور ها میتوان به کاربری باری اشاره نمود.
این نوع از بالابر ها که با نام صنعتی نیز شناخته میشوند معمولا در ساختمان های تجاری و مسکونی با ارتفاع زیاد مورد استفاده قرار میگیرند، همچنین نوع دیگر آسانسور های باری در ساختمان های نیمه کاره مورد استفاده قرار میگیرد به این صورت که برای جابهجا کردن مصالح از آنها استفاده میگردد.
اما در مجموع همواره به پروژه هایی که در دسته بندی زیر قرار میگیرند توصیه میشود تا از آسانسور های باری یا همان صنعتی استفاده نمایند.
همانطور که از نام آن پیداست این آسانسور ها بیشتر برای مراکز درمانی همچون بیمارستان ها و کلینیک های درمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
از ویژگی های آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
در طراحی و انتخاب قطعات برای راه اندازی این نوع از آسانسور ها باید وسواس زیادی به خرج داد زیرا در این اماکن مستقیما با جان افراد سر و کار داریم، لذا باید دقت داشته باشیم که این آسانسور ها چه مقدار عمق باید داشته باشند و چه حدود وزنی را باید بتوانند با خود حمل کنند.
یکی دیگر از انواع کاربری آسانسور ها، نوع خودروبر آن است، از این نوع آسانسور ها معمولا در تعمیرگاه ها، گاراژ یا پارکینگ ها و حتی برخی مواقع در منازل استفاده میشود که به کمک آن میتوانید ماشین ها را با سرنشین و یا بدون سر نشین گاها در جهت افقی و در جهت عمودی جابهجا کنید، این نوع از آسانسور ها توانایی تحمل وزن بسیار زیادی را دارند و به همین واسطه نگرانی در مورد جابجایی خودرو با آنها وجود ندارد.
اگر بخواهیم یکی از نمونه های ساده آسانسور های خودرو بر را برای شما مثال بزنیم میتوانیم به پارکینگ های طبقاتی که اخیرا در خیابان های تهران مشاهده میشود اشاره کنیم، این پارکینگ ها تقریبا مساحتی برابر با دو الی سه ماشین را اشغال کرده و به ما حدود 8 تا 10 جای پارک ماشین را ارائه میدهد، به این شکل که هر فرد ماشین را در جایگاه پارک گذاشته و فرد بعدی با انتخاب جای های خالی بالاتر آسانسور را جابجا کرده و ماشین خود را در مکان جدید پارک مینماید.
اگر کمی دقت کرده باشید برخی از رستوران ها و کیترینگ های غذا فروشی در دو طبقه مجزا ساخته شده اند.
یا حتی در شیرینی فروشی ها محل پخت و پز شیرینی ها عموما در طبقه زیر مغازه میباشد.
در این نوع از سازه ها معمولا برای راحت تر شدن حمل سفارشات، مواد اولیه پخت و پز از آسانسور های غذا بر استفاده میشود.
این آسانسور ها معمولا توان حمل وزن بسیار زیادی را ندارند و صرفا برای جا به جایی غذا و مواد استفاده میشوند، اما نوع دیگری از این آسانسور ها نیز وجود دارد که توانایی حمل یک انسان را نیز دارد، این نوع از آسانسور در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرد که نیاز است افراد بین آشپزخانه و انبار در رفت و آمد باشند.
این نوع از آسانسور ها معمولا برای حمل محصولات کشاورزی تازه که از زمین برداشت شده اند مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانند محصولات را از محل برداشت و یا ماشین های حمل بار به داخل سیلو و انبار های محصولات انتقال دهند.
معمولا این آسانسور ها توانایی حمل وزن زیادی را دارند و میتوانند در جهت های زیر بار را جابهجا کنند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با انواع کاربری آسانسور ها آشنا کنیم.
در ادامه و در مقالات بعدی سعی میکنیم تا انواع آسانسور را از لحاظ مکانیزم نیز برای شما شرح دهیم.